Vložil: | Uuu |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Losos kabajaki:
2 kg lososa
| 100 - 150 g uzené nebo prorostlejší anglické slaniny
| směs koření „Kabajaki“
| 1 větší cibule
| šťáva z ½ citronu
| olej na smažení
| sůl
| máslo na vymazání zapékací formy
Postup přípravy receptu Losos kabajaki:
Lososa nakrájíme na stejné podkovy. Dobře osušíme ubrouskem, osolíme, pokapeme z obou stran šťávou z 1/2 citronu a na 1/2 hodiny dáme odležet do chladničky. Mezitím si připravíme pastu: 1 větší nakrájenou cibuli promícháme se 100 – 150 g nakrájené anglické slaniny a přidáme 2 lžičky koření kabajaki, osolíme. Vše nožem jemně nasekáme, až nám vznikne pasta. Lososa vyndáme z chladničky a na rozehřátém oleji jednotlivé porce po obou stranách lehce opečeme tak, aby maso zůstalo ještě růžové. Opečené porce narovnáme vedle sebe do máslem vymazané zapékací formy a na každou porci rovnoměrně rozdělíme připravenou pastu. Zapékám v rozpálené troubě dokud se slanina nezačne škvařit a cibule zlátnout.
Podáváme nejlépe s opečeným bramborem a zeleninovou oblohou.
Fotky receptu Losos kabajaki:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!