Vložil: | lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Losos na fenyklu s bazalkou:
1 losos bez vnitřností
| 1 fenykl
| dle chuti: čerstvá bazalka
| 2 červené cibule
| dle potřeby: olivový olej
| dle chuti: máslo
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 citron
| dle potřeby: alobal
Postup přípravy receptu Losos na fenyklu s bazalkou:
Připravíme si velký plát alobalu. Rybu omyjeme, osušíme a položíme na alobal. Uděláme zářezy na obou stranách a vetřeme do nich sůl a pepř. Nakrájíme fenykl a rozložíme ho pod rybu. Nakrájíme cibule, část dáme dovnitř a část rozložíme kolem ryby. Bazalku natrháme na větší kousky a vložíme také dovnitř. Nakonec rybu pokapeme olivým olejem a citronem, navrch položíme několik plátků másla a zabalíme. Pečeme (dle velikosti) cca 50 minut při teplotě 220 °C. Po upečení rozbalíme až po cca 15 minutách.
Fotky receptu Losos na fenyklu s bazalkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!