600 g filet z lososa
| 4 ks rajče
| 2 lžíce citronová šťáva
| 150 g plátková anglická slanina
| 3 ks větší cibule
| barevný pepř
| sůl
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Losos na jehle :
Filety z lososa omyjeme, nakrájíme na kousky a zakápneme citronovou šťávou. Kousky lososa okořeníme barevným pepřem a necháme asi půl hodiny odležet v lednici.
Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Lososové kousky vyndáme z lednice. Každý kousek lososa zabalíme do plátku anglické slaniny a střídavě s cibulí a rajčaty napichujeme na jehlu. Každý špíz lehce osolíme.
Na pánev dáme olej, do kterého vložíme připravené lososové špízy a ze všech stran opékáme.
Jako přílohu podáváme šťouchané nebo vařené brambory.
Fotky receptu Losos na jehle :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!