200 g dlouhozrnné rýže
| sůl
| 2 stroužky česneku
| 1 červená feferonka
| 500 g celeru
| 4 pórkové cibulky
| 400 g dužiny ananasu
| 2 lžičky oleje
| pepř
| 100 ml zeleninového vývaru (z kostky)
| 100 ml bílého vína
| 3 lžíce posekaného koriandru
| 600 g filetů z lososa
Postup přípravy receptu Losos s ananasem:
Rýží vaříme v osolené vodě asi 15 min. Česnek posekáme a feferonku nakrájíme na úzká kolečka. Troubu předehřejeme na 200 °C. Celer, cibulky a ananas nakrájíme na nudličky. Vše krátce opečeme na oleji v pánvi, vyjmeme a přeložíme do zapékací formy, osolíme a opepříme. Přidáme vývar, víno a koriandr. Lososa omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a opečeme na vypečené šťávě. Osolíme, opepříme a rozprostřeme na zeleninu. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 20 min.
Fotky receptu Losos s ananasem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!