Použité suroviny receptu Losos s chřestem a mušličkami:
30 g másla
| 1 středně velká oloupaná a nasekaná cibule
| 1 lžíce středně pálivého kari koření
| 750 ml rybího nebo drůbežího vývaru
| 200 g těstovinových mušliček nebo penne
| 200 g očištěného a pokrájeného chřestu
| 150 ml jogurtu
| 2 lžičky škrobové moučky
| 400 g okapaného a rozebraného červeného lososa z konzervy
| 1 grilovaná a odjádřená paprika,nakrájená na plátky
Postup přípravy receptu Losos s chřestem a mušličkami:
V kastrolu rozehřejeme máslo a cibuli na něm podusíme do měkka.Přidáme kari koření a za stálého míchání necháme minutu osmahnout.Přilijeme vývar a uvedeme do varu.
Přidáme těstoviny,snížíme teplotu a pod pokličkou zvolna vaříme 5 minut.Přidáme chřest a necháme ještě 8 minut změknout.
Jogurt smícháme se škrobovou moučkou a přidáme ho k těstovinám.Za stálého míchání povaříme 2 minuty a pak opatrně přidáme lososa a papriku.Za občasného míchání povaříme 2 minuty na mírném ohni,aby se všechny přísady prohřály a podáváme.
Fotky receptu Losos s chřestem a mušličkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!