Použité suroviny receptu Losos s houbovou omáčkou:
4 plátky lososa
| 4 lžíce olivového olej
| 100 g bylinkového másla
| dle chuti: sůl a pepř
| na omáčku:
| 20 g sušených hub
| 30 g másla
| 30 g hladké mouky
| 4 lžíce smetany
| 2 lžíce koňaku
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Losos s houbovou omáčkou:
Plátky lososa z obou stran dobře osolte a opepřete. Obložte je bylinkovým máslem a opečte na olivovém oleji. Připravte houbovou omáčku. Sušené houby propláchněte a uvařte doměkka. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, kterou zalijte vývarem z hub. Povařte a přidejte uvařené houby. Omáčku dochuťte solí, smetanou a koňakem. Podávejte například s těstovinami a ozdobte koprovou natí.
Fotky receptu Losos s houbovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!