Postup přípravy receptu Losos s wasabi a česnekem:
Na přípravu pokrmu použijeme již marinovaného lososa (s bylinkami) krájeného na tenké plátky.
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V mističce promícháme společně s křenem wasabi a smetanou. Vznikne nám hladká aromatická "omáčka".
Pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme, přidáme pár kapek olivového oleje a lososové plátky osmahneme. Maso bývá dost křehké, bude se rozpadat, ale v tomto receptu to vůbec nevadí. Zakápneme japonskou sójovou omáčkou a asi po 2 minutách zalijeme smetanovou omáčkou. Prudce zahřejeme, asi minutu podusíme, promícháme s tymiánem a hned odstavíme.
Losos s wasabi a česnekem podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod. K pokrmu se výborně hodí bramborová kaše. Zdobíme plátkem citronu.
Fotky receptu Losos s wasabi a česnekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!