Postup přípravy receptu Losos se zeleninou a smetanovou omáčkou:
Zeleninu nakrájejte na jemno a nechte opéct na oleji a másle asi 10 minut. Tak prisypte špetku cukru a zalejte dvěma lžícemi vína. Nechte ješte chvíli prohřát. Steaky lososa lehce pokapejte citonovou šťávou, osolte a dejte zprudka opéct na nepřilnavou pánev. Nejprve opékejte stranu s kůží. Smetanovou omáčku připravíme následovně. Zbylé víno a lžičku cukru dáme vařit do kastrůlku. Vaříme asi 5 minut, dokud nezačne sirupovatět. Pak přihodíme kousek másla a přilijeme smetanu. Vaříme ještě chvíli. Pokud vám omáčka nezhoustne, dohustěte pomocí trošky škrobu, který rozmícháte v omáčce.
Na talíře naservírujte podklad se zeleniny, na který položíte steak z lososa. Celé dokola zakapete smetanovou omáčkou, případně lososa můžete přelít celého. Ozdobte citrónem, bylinkami.