| Vložil: | pegonela |
| Porcí: | 4 |
| Doba přípravy: | 25 min |
| Hodnocení: |
        
|
| Počet hodnocení: | 62 |
|
|
Použité suroviny receptu Losos v tůňce z mechu a kapradí:
900 g malých nových brambor
| 4 plátky lososa (po 200 g)
| 260 g čerstvého špenátu
| 200 g bílého jogurtu
| 100 g oloupané salátové okurky
| 40 g ostré dijonské hořčice
| pár lístků čerstvé bazalky, petrželka na ozdobu, sůl, máslo
Postup přípravy receptu Losos v tůňce z mechu a kapradí:
Lososa osolte a grilujte na roštu, pánvi nebo v troubě asi 20 minut dozlatova. Slupku z brambor odrhněte kartáčem a brambory vařte do změknutí. Poté je polijte máslem a obalte v nasekané petrželce. Opraný špenát ponořte na 10 vteřin do horké vody, pak sceďte a tekutinu vymačkejte. Špenát dejte do mixéru spolu s hořčicí, bazalkou, okurkou, jogurtem a solí a rozmixujte do omáčky. Omáčku nalijte na talíř, přidejte lososa a brambory.
Fotky receptu Losos v tůňce z mechu a kapradí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!