Použité suroviny receptu Lososové závitky s plněným vejcem:
3 plátky uzeného pstruha
| 150 g zakys. smetany
| 2 vejce
| 2 lžíce pažitky
| 200 g uzeného lososa /plátky/
| 4 lžíce kaviáru
| 1 lžička hořčice
| po 1 lžíci hořčice, petrželky a kopru
| pepř bílý
| sůl
| citr. šťáva
Postup přípravy receptu Lososové závitky s plněným vejcem:
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je, oloupeme a dáme vychladnout. Pstruha rozmělníme se 100 g zakysané smetany. Přimícháme 1 lžíci sekané pažitky, potřeme lososové plátky a přidáme trochu kaviáru. Zavineme a dáme chladit. Vejce rozpůlíme. Žloutky vyjmeme a prolisujeme sítem. Rozetřeme je se zbývající zakysanou smetanou a hořčicí. Přidáme zbývající pažitku, petržel a kopr. Osolíme, opepříme a ochutíme citrónovou šťávou. Hmotou naplníme půlky bílků. Závitky šikmo nakrájíme na kousky a spolu s půlkami vajec je upravíme na talířky. Nakonec můžeme obložit listem salátu a posypat petrželkou.
Fotky receptu Lososové závitky s plněným vejcem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!