5 dl vychladlého zeleninového vývaru
| 200 g marinovaného lososa
| 30 g mleté želatiny
| citrónovou šťávu
| plátky citrónu
| větvičku kopru
| sůl
| mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu Lososový aspik:
Želatinu zalijeme půlkou vývaru a necháme nabobtnat. Potom rozmícháme se zbylým vývarem a za stálého míchání ji zahříváme, až vznikne čirá tekutina, kterou ochutíme citrónem, solí a pepřem. Do forem nalijeme trochu chladnoucí želatiny a necháme částečně zatuhnut. Na ní položíme kousky citronu, část plátků lososa a snítky kopru. Zalijeme trochou roztoku, aby suroviny byly ponořené. Dáme do chladničky a necháme ztuhnout. Potom dáme navrch zbylé plátky ryby a přelijeme zbylým roztokem. Naplněné formičky necháme alespoň 3 hodiny v chladu tuhnout.
Fotky receptu Lososový aspik:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!