Postup přípravy receptu Maďarská fazolačka :
Fazole s uzeným a ostatními ingrediencemi vaříme v papiňáku cca 3/4 hodiny - nesolíme předem. Zvlášť si na sádle opečeme na kolečka nakrájenou klobásu a po odstavení z plotny u ní rozpustíme papriku dle chuti sladkou a pálivou /nesmí se smažit, zhořkla by/. Uzené vyjmeme a buď nakrájíme zpět do polévky, nebo sníme zvlášť /dávám ho do polévky, protože je to vlastně hlavní jídlo a jen tím získá/. Klobásu v paprice dáme do polévky a ještě povaříme, na závěr zahustíme smetanou s moukou /všude se píše s hladkou, ale já zásadně zahušťuji polohrubou, je menší pravděpodobnost, že polévka nebo omáčka zřídne/. Fazolačka má být nakyslá, dávám proto na talíř pár kapek octa /citrónové šťávy, jak komu/, množství podle chuti.