Použité suroviny receptu Maďarská fazolová polévka:
200 g bílých fazolí
| 150 g kořenové zeleniny
| 1 ks cibule
| 50 g slaniny
| 2 lžíce oleje
| 40 g hladké mouky
| 2 lžíce mleté papriky
| 1 ks klobásy
| sůl
| nať ze 2 cibulek
Postup přípravy receptu Maďarská fazolová polévka:
Fazole propláchneme a na noc namočíme do vody. Druhý den je v čerstvé vodě uvaříme. Když jsou fazole téměř měkké, osolíme je a přidáme k nim očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Vše dovaříme doměkka. Slaninu na nudličky s nakrájenou cibulí orestujeme na oleji. Přidáme mouku a osmahneme ji. Jíšku zaprášíme papričkou, zalijeme trochou studené vody, rozmícháme a přidáme do hrnce s fazolemi. 15 minut povaříme a nakonec přidáme kolečka klobásy a nadrobno nasekanou cibulovou nať.
Fotky receptu Maďarská fazolová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!