Použité suroviny receptu Maďarská restovaná husí játra:
700 g husích jater
| 500 ml chladného mléka
| 1,5 kg husího sádla
| 350 ml chladné vody
| 1 cibule
Postup přípravy receptu Maďarská restovaná husí játra:
Husí jatra necháme jednu hodinu nasáknout zcela ponořená v dostatečném množství chladného mléka. Pak je necháme okapat a otřeme do sucha. Nakrájíme husí sádlo, dáme do kastrůlku s 300-400 ml chladné vody a přidáme středně velkou cibulku rozkrájenou na čtvrtinky. Když varem zredukujeme kapalinu tak, že nám v kastrůlku zbývá jenom sádlo, teprve teď umístíme do rozhřátého sádla játra a restujeme je na mírném ohni, až získají zlatohnědou barvu. Pak je vyjmeme ze sádla, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
Okamžitě podáváme oprášené sladkou paprikou (s chlebem)
Fotky receptu Maďarská restovaná husí játra:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!