250 g polohrubé mouky
| 50 g moučkového cukru
| 60 g másla
| 100 g vepřových škvarků
| 2 lžíce mléka
| 1 lžička nastrouhané citronové kůry
| půl balíčku prášku do pečiva
| 1 ks žloutek na potření
| Náplň: 2 ks vejce
| 150 g moučkového cukru
| 1 lžička citronové šťávy
| 5 cl rumu
| 250 g vlašských ořechů
| půlky ořechů na ozdobení
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Maďarská roláda:
Mouku s cukrem a práškem do pečiva prosijeme na vál, přidáme máslo nakrájené na kousky a jemně rozemleté škvarky, 2 lžíce mléka, citronovou kůru a vše zpracujeme na hladké pevné těsto, které necháme v chladu odpočinout 20-30 minut. Žloutky , cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Z bílků a citronové šťávy ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové pěny. Do ní přidáme nastrouhané ořechy a náplň ochutíme rumem. Těsto rozválíme na plát a potřeme náplní. Zavineme, přineseme na pečící plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 C asi 40-45 minut.
Fotky receptu Maďarská roláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!