Krém:
| 200 g cukr moučka
| 1lžička rumu
| 5 lžic vroucí vody
| 1 žloutek
| 1 lžíce kakaového pudinku
| 1/8 másla
| 1 lžička instantní kávy
| Těsto:
| 150 g polohrubé mouky
| 2 vanilkové pudinky
| 200 g cukru moučky
| 6 vajec
| 1 lžička prášku do pečiva
| 4 lžíce oleje
| 4-5 lžic vroucí vody
| Na ozdobu:
| čokoládová poleva
| rum
Postup přípravy receptu Maďarský dort :
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem a olejem vyšleháme do pěny, postupně přidáme horkou vodu, vmícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný s vanilkovým cukrem.
Těsto vlijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy a upečeme. Zatím si připravíme krém. Máslo, cukr a žloutek utřeme do pěny. Přidáme pudink a dobře spojíme. Po lžících přidáme vroucí vodu a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme kávu a rum.
Po vychladnutí rozkrojíme korpus na dvakrát. Spodní plát pokapeme rumem a potřeme krémem. Střední plát potřeme marmeládou a povrch opět potřeme krémem. Nakonec maďarský dort ozdobíme polevou z čokolády, necháme vychladit a můžeme servírovat.
Fotky receptu Maďarský dort :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!