Postup přípravy receptu Maďarský guláš s povidly:
Nakrájenou cibulku osmahneme téměř do tmava na rozpáleném oleji, přidáme na kostky pokrájené maso a chvíli dusíme, než pustí šťávu. Poté přidáme povidla (pro barvu a zvýraznění chuti), kostu vývaru, podlijeme a trochu osolíme. Po chvíli přidáme trochu majoránky a sladkou papriku. Hlídáme, aby se nám paprika nepřichytla, je nutno podlévat, jinak nám guláš zhořkne. Přidáme trochu sušeného česneku (nebo ponecháme na závěr..., dle chuti). Dusíme doměkka. Nakonec přidáme pokrájenou papriku a na proužky pokrájenou cibuli, povaříme, dokud paprika nezměkne, zahustíme a přidáme pokrájená rajčata a povaříme. Můžeme doostřit trochou chilli
Varianta bezlepková: kostu vývaru nepoužíváme, když ano, tak vývar knorr a na zahuštění použijeme mouku kukuřičnou, bezlepkovou a nebo škrob - kukuřičný, nebo bramborový