500 g polohrubé mouky
| 500 g medu
| 200 g mletých lískových oříšků
| 1 pr. do pečiva
| 1 lžíci rumu
| 4 vejce
| 1 žloutek
| 1 lžičku skořice
| ½ lžičky mletého hřebíčku
| 100 g loupaných celých mandlí
| 1 lžíci smetany
| 2 lžíce mletých mandlí
Postup přípravy receptu Maďarský medový koláč:
Med mírně povaříme a přimícháme mouku. Necháme vychladnout. V rumu rozpustíme prášek do pečiva, přidáme oříšky, vejce, hřebíček a skořici a umícháme medovou hmotu.
Rozetřeme na plech na povrch klademe v pravidelném odstupu celé mandle vždy 2 a 2 k sobě. Rozkvedláme žloutek se smetanou a koláč potřeme. Upečeme (200 °C) 20 minut.
Fotky receptu Maďarský medový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!