Postup přípravy receptu Maďarský zeleninový salát:
1. Paprikové lusky rozpůlíme, odstraníme stopku, jádřinec a bílou přepážku, lusky omyjeme, necháme okapat a pokrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme, necháme okapat, vykrojíme tvrdá lůžka a rozkrájíme na čtvrtiny.
2. Z hlávky bílého zelí otrháme několik venkovních listů, zbytek rozkrájíme na osminy, vykrojíme košťál, zelí omyjeme, necháme okapat a pokrájíme nebo nastrouháme ho na nudličky.
3. Cibuli oloupeme. Je-li potřeba, rozpůlíme ji, nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na jednotlivá kolečka. Z feferonky odstraníme stopku a jádřinec, lusk umyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
4. Připravené přísady smícháme a naplníme do sklenic.
5. Nálev: smícháme ocet s vodou, cukrem, solí a zrnky pepře. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Do horkého nálevu přidáme Pomůcku ke konzervování a zelijeme zeleninu. Sklenice uzavřeme nejlépe šroubovacími uzávěry a nechte 5 minut otočené víčkem dolů.
TIP: Podle chuti můžeme do zeleniny přidat 3-4 oloupané stroužky česneku.