Postup přípravy receptu Madridský kotlík aneb cocido madrileňo:
Do hrnce s dostatečným množstvím studené vody dáme telecí kýtu, slaninu, kousek šunky a kuře. Když se voda vaří, přidáme cizrnu (oblíbená je i čočka nebo hrách), kterou jsme na noc namočili. Na mírném ohni vaříme tři hodiny a odstraňujeme tvořící se pěnu. Po hodině přidáme morkovou kost, za další dvě hodiny brambory, mrkev, celer. Osolíme a dovaříme. V dalším hrnci uvaříme nastrouhané zelí společně s klobáskou. Jakmile je zelí uvařené, osmažíme ho v troše oleje s česnekem nasekaným nadrobno a s lžičkou mleté papriky. Vývar z masa a cizrny přelijeme do další nádoby. Když se začne vařit, přidáme nudle a uvaříme polévku. Cocido je tzv. jídlo o třech chodech: Nejprve se jí polévka, potom cizrna s brambory a zeleninou a nakonec maso z vývaru.