Použité suroviny receptu Majonéza z kyselé smetany:
3 vejce natvrdo vařená
| 250 ml kyselé smetany
| 1 lžíce plnotučné hořčice
| 1 lžička olivového oleje
| dle chuti: sůl
| dle chuti: jemně pokrájená pažitka, petrželka či bylinky
Postup přípravy receptu Majonéza z kyselé smetany:
Z oloupaných a vychlazených vajec vyjmeme žloutky, vložíme do třecí misky (zbylé bílky posekáme a použijeme je na ozdobu salátu) a utřeme je s jednou lžicí hořčice a kávovou lžičkou olivového oleje.
Pak po troškách přimícháváme kyselou smetanu, dosolíme a přidáme pokrájenou pažitku nebo kudrnatou petrželku či bylinky.
Používáme k přelití zeleninových salátů.
Fotky receptu Majonéza z kyselé smetany:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!