Použité suroviny receptu Majonéza z vařených vajec:
2 vařené žloutky
| 2 syrové žloutky
| dle chuti: sůl
| 1/4 l oleje
| z 1/2 citronu šťávy
| 2 lžičky vinného estragonového oleje
| 1/4 lžičky dijónské hořčice nebo podobné
| 2 zrnka utlučeného bílého pepře
Postup přípravy receptu Majonéza z vařených vajec:
Prolisovat vařené žloutky a smíchat je se syrovými. Osolit a za stálého míchání přikapávat oleje. Nejdříve po kapkách a později v tenkém pramínku. Když majonéza zhoustne, ochutíme ji octem, hořčicí, citronovou šťávou a přidáme pepř.
Fotky receptu Majonéza z vařených vajec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!