Postup přípravy receptu Majonézové buchty:
Z kvasnic, trochy mléka a trochy cukru připravíme kvásek.
Mezitím si smícháme mouku s práškem do pečiva, zbylým cukrem, špetkou soli, majonézou, zbylým vlahým mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali 2 žloutky. Poté přidáme vykynutý kvásek a pečlivě vypracujeme těsto. Necháme ho vykynout na teplém místě nebo v peřině.
Jednotlivé kousky těsta plníme tvarohovou nádivkou, kterou jsme vymíchali z tvarohu, žloutků a cukru.
Majonézové buchty upečeme na vymazaném a vysypaném plechu v dobře předehřáté troubě tak, jak jsme zvyklí u klasických buchet. Už jen podáváme - hned po přípravě, ale jsou dobré i na druhý den.
Fotky receptu Majonézové buchty:
Fotky vložil: Natural,MichelePrg,epospa,hanina51