100 g celozrnné pšeničné mouky
| 150 g mletého máku
| 200 g přírodního cukru
| 4 ks vejce
| 1 dl olivového oleje
| 1 ks prášek do pečiva
Postup přípravy receptu Makový beránek:
Mouku smícháme s práškem do pečiva a rozemletým mákem. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 2-3 lžíce vody, olej a dobře rozšleháme. Žloutkovou směs smícháme s moukou a opatrně mícháme až vznikne polotekuté těsto, do něhož přidáme sníh z bílků. Formu na beránku dobře vytřeme olejem či sádlem nebo margarínem a vysypeme strouhankou nebo moukou. Makového beránka pečeme pozvolna ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí ho můžeme polít čokoládovou či karobovou polevou (karob je pomletý svatojánský chleba, má podobnou chuť jako kakao, ale nedráždí a obsahuje velmi mnoho vápníku a jiných minerálních látek. Je k dostání v prodejnách zdravé výživy) a posypat kokosem.
Fotky receptu Makový beránek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!