Použité suroviny receptu Makronky s ananasovou náplní:
1 bílek
| 25 g cukru krupice
| 80 g strouhaného kokosu
| 2 plátky bílé želatiny
| 100 g bílé čokolády
| 100 g mascarpone
| 1 lžíce kokosového sirupu
| 1/2 lžíce rumu
| 100 g sušeného ananasu
| 18 sušených ananasových plátků na ozdobu
Postup přípravy receptu Makronky s ananasovou náplní:
Troubu předehřejeme a 160 °C. Bílek ušleháme za stálého přisypávání cukru dopevna. Vmícháme strouhaný kokos. Kokosovou směs rozdělíme do 18 papírových košíčků o průměru 4 cm. Narovnáme na plech a pečeme asi 20 minut. Necháme vychladnout v papírových formičkách na kuchyňské mřížce.
Želatinu namočíme do studené vody. Čokoládu nasekáme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Necháme ji trochu vychladnout a postupně do ní zapracujeme mascarpone. Želatinu rozpustíme na mírném ohni a tenkým pramínkem ji vmícháme do mascarponového krému, nakonec přidáme kokosový sirup a rum. Krém uložíme asi na 30 minut do chladu.
Sušený ananas nakrájíme na drobné kostičky a rozdělíme na makronky v košíčkách. Jakmile krém začne želírovat, naplníme jím cukrářský sáček, nasadíme tvořítko s malým hvězdicovým otvorem a mascarponový krém nastříkáme na ananasové kostičky. Povrch ozdobíme plátky sušeného ananasu. Makronky uložíme do chladu (ne do ledničky) a podáváme ještě tentýž den.
Fotky receptu Makronky s ananasovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!