Těsto:
| 3 vejce
| 60 g hladké mouky
| 60 g krupicového cukru
| sůl
| 40 g nastrouhaných mandlí
| Náplň:
| 4 žloutky
| 100 g moučkového cukru
| 200 g meruňkového džemu
| 150 g másla
| 50 ml meruňkového likéru
| Dohotovení:
| 100 g bílé čokoládové polevy
| 80 g mandlových lupínků
| marcipánové květy na ozdobu
Postup přípravy receptu Malé mandlové dortíčky:
Žloutky na těsto vyšleháme s cukrem do pěny. Bílky ušleháme se špetkou soli na pevný sníh. Obě hmoty spojíme a pak lehce vmícháme prosátou hladkou mouku a nastrouhané mandle. Hotovou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 8 minut. Po upečení necháme vychladnout, odtrhneme papír a korpus rozkrojíme na tři díly. Žloutky dáme do mísy a ušleháme na horké vodní páře (nad hrncem s vodou) s polovinou cukru do husté pěny. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme se zbylým cukrem do pěny a postupně do krému zašleháme žloutkovou hmotu. Jeden díl korpusu potřeme polovinou meruňkového džemu a třetinou krému. Položíme druhý díl korpusu, polijeme likérem a potřeme druhou částí krému. Poslední díl korpusu potřeme zbylým džemem a položíme ho potřenou stranou na krém. Dort uložíme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí vykrájíme malé kulaté dortíčky o průměru asi 5 cm. Každý dortík potřeme na povrchu a po stranách zbylým krémem. Strany dortíčků obalíme v opraženým mandlových lupíncích a povrch namočíme do rozehřáté bílé polevy. Necháme zatuhnout a ozdobíme mandlovou kytičkou.
Fotky receptu Malé mandlové dortíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!