Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 109 |
|
|
Použité suroviny receptu Malé mazance:
500 g polohrubé mouky
| 30 g droždí
| 120 g krupicového cukru
| 250 ml vlažného mléka
| 120 g másla
| 1 balíček vanilkového cukru
| 2 žloutky
| 1/2 lžičky soli
| 2 lžíce rumu
| 60 g sekaných mandlí
| 50 g rozinek
| 1 vejce na potření
| 30 g mandlových lupínků
Postup přípravy receptu Malé mazance:
Polohrubou mouku prosijte do mísy. Do jejího středu udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Zasypejte ho lžící krupicového cukru a zalijte částí vlažného mléka. Nechte vykynout kvásek. Změklé máslo utřete se zbylým krupicovým cukrem a žloutky do pěny. Přidejte ji do mísy spolu se zbylým mlékem, vanilkovým cukrem, solí, rumem, rozinkami a 30g nasekaných mandlí. Vše zpracujte na hladké pevnější těsto, které nechte na teplém místě asi hodinu kynout. Po nakynutí znovu zlehka propracujte a rozkrájejte na 6 dílků. Z každého dílku vyválejte bochánek a dejte ho na plech vyložený pečícím papírem. Nechte znovu přibližně 30 minut kynout. Až bude těsto hezky nakynuté, povrch bochánků nastřihněte nůžkami do kříže a celý ho potřete rozšlehaným vejcem. Polovinu bochánků hustě posypejte zbylými nasekanými mandlemi a druhou část zase mandlovými lupínky. Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 st.C asi 30 minut. Po upečení přendejte na kovovou mřížku a nechte vychladnout.
Fotky receptu Malé mazance:
Fotky vložil: beruschka6,hlouskova,alenab,Aksuna,