20 ks oválných cukrářských piškotů
| 500 g malin
| 400 g měkkého tvarohu
| 150 g krupicového cukru
| 2 dcl bílého jogurtu
| 3 ks bílky
| 50 g želatiny v prášku
| 1 sáček vanilinového cukru
| 4 cl brandy
| 1 ks červená stuha na ozdobení
Postup přípravy receptu Malinová šarlota:
Želatinu namočíme do 1 dl vlažné vody, promícháme a necháme 15 minut bobtnat. Mezitím opláchneme maliny, necháme je odkapat, čtvrtinu odložíme stranou a zbytek malin rozmixujeme. Tvaroh rozšleháme s polovinou krupicového a vanilinového cukru, vmícháme jogurt, rozmixované maliny a brandy. Nabobtnalou želatinu opatrně rozpustíme v mikrovlnné troubě (nebo v teplé vodní lázni) a také ji vmícháme do tvarohové hmoty. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbylého krupicového a vanilinového cukru. Hmotu naplníme do kulaté vyšší formy a necháme v chladu ztuhnout (asi 4 hodiny). Pak dno formy krátce ponoříme do horké vody a šarlotu opatrně vyklopíme na mísu. Kolem dokola ji obložíme cukrářskými piškoty, ovážeme širokou červenou stuhou a vršek ozdobíme zbylými malinami, případně i ušlehanou Ramou Cremefine.
Fotky receptu Malinová šarlota:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!