Vložil: | Misaba |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Malinové tiramisu s čokoládovým korpusem:
těsto: 4 vejce
| 160 g krupicového cukru
| 150 g hladké mouky
| 50 g čokolády na vaření
| náplň: 300 g čerstvých malin
| 250 ml smetany ke šlehání
| 200 g mascarpone
| 100 g moučkového cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
| 4 plátky želatiny
| 50 ml mandlového likéru
| zdobení: 50 g kakaa
Postup přípravy receptu Malinové tiramisu s čokoládovým korpusem:
Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty propojíme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme ji do vaječné hmoty. Nakonec do ní zlehka zapracujeme prosátou mouku.
Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, rozetřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Korpus pečeme při 200 °C asi 15 minut. Pak ho i s papírem přesuneme z plechu na kovovou mřížku a necháme vychladnout.
Mascarpone rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme ji do mascarpone. Želatinu namočíme asi ve 100 ml vody a necháme nabobtnat. Potom ji pomalu zahřejeme a rozpustíme. Horkou ji vmícháme do smetanové směsi.
Maliny očistíme, omyjeme a necháme oschnout. Z vychladlého korpusu opatrně stáhneme pečicí papír a plát vrátíme na plech. Korpus pokapeme mandlovým likérem, poklademe malinami a nakonec potřeme smetanovým krémem. Tiramisu uložíme do chladničky ztuhnout. Před podáváním ho posypeme kakaem.
Fotky receptu Malinové tiramisu s čokoládovým korpusem:
Fotky vložil: Mangovka