|   
 
    | Vložil: | Misaba |  | Porcí: | 8 |  | Doba přípravy: | 40 min |  | Hodnocení: | Žádné hodnocení |  | Počet hodnocení: | 0 |  |  | 
Použité suroviny receptu Malinové tiramisu s čokoládovým korpusem:
těsto: 4  vejce
 | 160 g  krupicového cukru
 | 150 g  hladké mouky
 | 50 g  čokolády na vaření
 | náplň: 300 g  čerstvých malin
 | 250 ml  smetany ke šlehání
 | 200 g  mascarpone
 | 100 g  moučkového cukru
 | 1 sáček  vanilkového cukru
 | 4 plátky  želatiny
 | 50 ml  mandlového likéru
 | zdobení: 50 g  kakaa
Postup přípravy receptu Malinové tiramisu s čokoládovým korpusem:
Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty propojíme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme ji do vaječné hmoty. Nakonec do ní zlehka zapracujeme prosátou mouku.
Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, rozetřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Korpus pečeme při 200 °C asi 15 minut. Pak ho i s papírem přesuneme z plechu na kovovou mřížku a necháme vychladnout.
Mascarpone rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme ji do mascarpone. Želatinu namočíme asi ve 100 ml vody a necháme nabobtnat. Potom ji pomalu zahřejeme a rozpustíme. Horkou ji vmícháme do smetanové směsi.
Maliny očistíme, omyjeme a necháme oschnout. Z vychladlého korpusu opatrně stáhneme pečicí papír a plát vrátíme na plech. Korpus pokapeme mandlovým likérem, poklademe malinami a nakonec potřeme smetanovým krémem. Tiramisu uložíme do chladničky ztuhnout. Před podáváním ho posypeme kakaem.
Fotky receptu Malinové tiramisu s čokoládovým korpusem: 
Fotky vložil: Mangovka