1,5 l malinové šťávy
| asi 700 g pískového cukru
| 2 sáčky želírovacího přípravku
| 1/2 lžičky kyseliny citronové
Postup přípravy receptu Malinový rosol:
Malinovou šťávu připravíme ze 3 litrů zralých malin, které podlijeme trochou vody, vidličkou rozmačkáme a za stálého míchání zvolna vaříme. Maliny přecedíme a šťávu pozvolna odpařujeme. Když se objem šťávy zmenší nejméně o třetinu, postupně přidáváme cukr smíchaný se želírovacím přípravkem a chvíli zprudka vaříme. Ke konci varu přidáme kyselinu citronovou. Horký rosol naplníme do skleniček, uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Fotky receptu Malinový rosol:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!