Použité suroviny receptu Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou:
1 sklenička malinového džemu (o objemu 250 ml)
| 300g piškotové buchty nakrájené na plátky
| 150ml světlého sherry
| 300g malin (mražené nechte rozmrznout a tekutinu slijte)
| 60ml mléka
| 1 vanilkový lusk
| 300g bílé čokolády
| 6 žloutků
| 50g krupicového cukru
| 1 lžíce kukuřičného škrobu
| 400ml smetany na šlehání
Postup přípravy receptu Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou:
1. Piškotové plátky namažte džemem a vyskládejte je na dno skleněné mísy nebo do šesti až osmi pohárů. Pokapejte je polovinou sherry, postrouhejte trochou bílé čokolády a posypte polovinou malin. Stejným způsobem vytvořte ještě jednu vrstvu. Vše vidličkou důkladně stlačte.
2. Nejlépe v hrnci s dvojitým dnem připravte vanilkový krém: Dejte vařit mléko s rozpůleným vanilkovým luskem. Jakmile začne mléko bublat, vyjměte lusk a pomocí nože do mléka vyškrabte semínka. Přidejte do hrnce bílou čokoládu (jen si trochu nechte na ozdobu mísy nebo poháru), stáhněte z ohně a míchejte do rozpuštění. V misce utřete žloutky s cukrem a škrobem. Hrnec s mlékem vraťte zpátky na hořák (pokud používáte klasický hrnec, postavte ho do pánve nebo kastrolu s vroucí vodou). Přidejte utřená vejce a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Pak krém nechte vychladnout.
3. Smetanu ušlehejte, zbytek čokolády nastrouhejte nebo vytvořte hobliny. Malinový základ přelijte vychladlým vanilkovým krémem, navrch dejte šlehačku a dozdobte bílou čokoládou. Podávejte vychlazené.
Fotky receptu Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!