Nejdříve si upečeme piškot... Můžete si upéct nějaký svůj odzkoušený nebo můj: Žloutky našleháme s částí cukru do pěny a z bílků uděláme tuhý sníh. Do žloutkové směsi pak vmícháme sníh a po částech prosátou mouku. Pečeme při teplotě 150-170°C asi 20-25 minut. Pomalé pečení a nižší teplota zajistí, že se piškot nepotrhá tím, že rychle nabyde. Že je piškot upečený poznáme podle vůně a taky podle toho, že okraje těsta odstávají od plechu či formy. Můžeme do něj taky píchnout špejlí – nesmí se lepit.
Až piškot vychladne, tak ho potřeme předem připraveným krémem:
pudingy (vanilkové) co se nevaří smícháme se šlehačkama (31%) a s mandarinkama (i se šťávou) a všchno to rozmixujeme.. Pozor! Ze začátku to hodně stříká.. musíte to něčím přikrýt..
Takto rozmixovaný krém natřeme na piškot.. Ten krém ještě potřeme zakysanou smetanou s cukrem a posypeme nastrouhanou čokoládou..
Nechte si chutnat!! Je to opravdu lahůdka!! Chutná to všem!!
Fotky receptu Mandarinková mňamka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!