Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 30.11. 2024
Dnes má svátek Ondřej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mandarinkový komínek s křupavým nugátovým řezem, jahodou a kávovou smetanovou omáčkou

fotka Mandarinkový komínek s křupavým nugátovým řezem, jahodou a kávovou smetanovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Mandarinkový komínek s křupavým nugátovým řezem, jahodou a kávovou smetanovou omáčkou:

50 g bílé belcolády  | 30 g belcolády  | 10 g másla  |  křupínky  | 1 šálek černého čaje  | 50 g žloutků  | 3 ks želatiny  | 40 g mléčné belcolády  | 70 g šlehačky  | 40 g lesklé hmoty  | 20 g jahodového clara (podle receptury)  | 6 ks mandarinek  | 100 g bílého jogurtu  | 2 ks želatiny  | 230 g šlehačky  | 150 g jogurtu bílého  | 40 g moučkového cukru  | 2 ks nescafé  | Ozdoba: bílá belcoláda  |  borůvky, čokoláda na psaní

Postup přípravy receptu Mandarinkový komínek s křupavým nugátovým řezem, jahodou a kávovou smetanovou omáčkou:

Čokoládu vytemperujeme, rozetřeme na folii a tvarujeme do trubičky. Než zatuhne čokoláda, připravíme křupínku pod dortík. Rozpustíme čokoládu, máslo a promícháme, nakonec přidáme křupínky. Po důkladném promíchání rozetřeme na alobal a necháme zatuhnout. Promícháme žloutky, rozvar černého čaje a rozpuštěnou želatinu, kterou jsme předem nechali ve studené vodě nabobtnat.
Přidáme rozpuštěnou belcoládu a 1/2 šlehačky. Promícháme, přidáme druhou polovinu šlehačky, znovu promícháme a rozetřeme na křupínku. Necháme zatuhnout, potáhneme leskem a nakrájíme. Dále si připravíme
náplň do trubiček. Jogurt s prosetým moučkovým cukrem a mandarinkami důkladně promícháme. Přidáme
rozpuštěnou želatinu, kterou jsme předem nechali ve studené vodě nabobtnat. Nakonec přidáme šlehačku
a zlehka promícháme. Po zatuhnutí plníme cukrářským sáčkem čokoládové trubičky. Jogurtovo-kávová omáčka se
připraví smícháním prosetého moučkového cukru a přidáním rozpuštěného nescafé v rumu a promíchá se.
Pro tento dezert je vhodné polosladké víno s vyšší kyselinou a pevným, plným tělem. Zralejší tóny citrusové kůry a karamelu.

Zdroj: www.ruzove.cz



Fotky receptu Mandarinkový komínek s křupavým nugátovým řezem, jahodou a kávovou smetanovou omáčkou:

Mandarinkový komínek s křupavým nugátovým řezem, jahodou a kávovou smetanovou omáčkou
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Mandarinkový komínek s křupavým
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !