Čokoládu vytemperujeme, rozetřeme na folii a tvarujeme do trubičky. Než zatuhne čokoláda, připravíme křupínku pod dortík. Rozpustíme čokoládu, máslo a promícháme, nakonec přidáme křupínky. Po důkladném promíchání rozetřeme na alobal a necháme zatuhnout. Promícháme žloutky, rozvar černého čaje a rozpuštěnou želatinu, kterou jsme předem nechali ve studené vodě nabobtnat.
Přidáme rozpuštěnou belcoládu a 1/2 šlehačky. Promícháme, přidáme druhou polovinu šlehačky, znovu promícháme a rozetřeme na křupínku. Necháme zatuhnout, potáhneme leskem a nakrájíme. Dále si připravíme
náplň do trubiček. Jogurt s prosetým moučkovým cukrem a mandarinkami důkladně promícháme. Přidáme
rozpuštěnou želatinu, kterou jsme předem nechali ve studené vodě nabobtnat. Nakonec přidáme šlehačku
a zlehka promícháme. Po zatuhnutí plníme cukrářským sáčkem čokoládové trubičky. Jogurtovo-kávová omáčka se
připraví smícháním prosetého moučkového cukru a přidáním rozpuštěného nescafé v rumu a promíchá se.
Pro tento dezert je vhodné polosladké víno s vyšší kyselinou a pevným, plným tělem. Zralejší tóny citrusové kůry a karamelu.
Zdroj:
www.ruzove.cz