Postup přípravy receptu Mandarinkový tvarohový dort:
Na těsto smícháme mouku s kypřícím práškem a solí, přidáme cukr, 1 vanilkový cukr, změklé máslo a vejce. Elektrickým ručním šlehačem na středním stupni vyšleháme hladké těsto. Těsto vlijeme do dortové formy, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Při 180°C pečeme asi 28 minut. Vychladlý korpus podélně rozřízneme a okolo spodní části položíme očištěný okraj formy.
Na náplň vyšleháme ručním elektrickým šlehačem smetanu se smeta-fixem do tuha. Tvaroh, cukr, 2 vanilkové cukry, citronovou kůru, šťávu z citronu a rum vymícháme měchačkou do hladka. Želatinový ztužovač připavíme podle návodu na obale a vmícháme do tvarohu. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku.
Náplň vylijeme na korpus v dortové formě, na ni položíme druhou polovinu korpusu a mírně přitlačíme. Dort necháme v lednici 3 hodiny ztuhnout. Dobře odkapané mandarinky položíme na vršek ztuhlého dortu. Šťávu z mandarinek s citronovou šťávou doplníme vodou na 250 ml. Dort-želé, jedna PL cukru a šťávu svaříme podle návodu a necháme mírně vychladnout. Po zchladnutí nalijeme želé na mandarinky a dort uložíme do podávání do lednice. Před podáváním odstraníme okraj dortové formy a uchováváme v chladu.