Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.11. 2025
Dnes má svátek Otmar
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Mandioca frita - smažený maniok

fotka Mandioca frita - smažený maniok
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 25 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Mandioca frita - smažený maniok :

maniok  |  česnek  |  olej  |  sůl

Postup přípravy receptu Mandioca frita - smažený maniok :

Ačkoli se obvykle maniok (známý také jako mandioca, yuca) používá ve formě maniokové mouky, tento recept užije celé hlízy.
Je to oblíbený brazilský recept
Oloupanou hlízu vaříme ve vodě asi 20 minut. Vodu slijeme, hlízu nakrájíme na hranolky požadované velikosti. Smažíme po částech na oleji, kterým nešetříme. V původním receptu se používá olej ořechový, já jsem smažila na slunečnicovém a výsledku to, myslím, neuškodilo. Smažíme asi 10 minut, až jsou hranolky zlatohnědé. Vyndáme z pánve a osušíme od oleje. Na talíři osolíme, případně smícháme s rozmačkaným česnekem (asi jeden stroužek na jednu hlízu).
Je to dobrá alternativa ke klasickým bramborovým hranolkám... Mírně nasládlá chuť je v kombinaci se solí a s česnekem obzvlášť zajímavá.


Fotky receptu Mandioca frita - smažený maniok :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Mandioca frita - smažený maniok
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !