Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 22.09. 2024
Dnes má svátek Darina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mandioca frita - smažený maniok

fotka Mandioca frita - smažený maniok
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 25 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Mandioca frita - smažený maniok :

maniok  |  česnek  |  olej  |  sůl

Postup přípravy receptu Mandioca frita - smažený maniok :

Ačkoli se obvykle maniok (známý také jako mandioca, yuca) používá ve formě maniokové mouky, tento recept užije celé hlízy.
Je to oblíbený brazilský recept
Oloupanou hlízu vaříme ve vodě asi 20 minut. Vodu slijeme, hlízu nakrájíme na hranolky požadované velikosti. Smažíme po částech na oleji, kterým nešetříme. V původním receptu se používá olej ořechový, já jsem smažila na slunečnicovém a výsledku to, myslím, neuškodilo. Smažíme asi 10 minut, až jsou hranolky zlatohnědé. Vyndáme z pánve a osušíme od oleje. Na talíři osolíme, případně smícháme s rozmačkaným česnekem (asi jeden stroužek na jednu hlízu).
Je to dobrá alternativa ke klasickým bramborovým hranolkám... Mírně nasládlá chuť je v kombinaci se solí a s česnekem obzvlášť zajímavá.


Fotky receptu Mandioca frita - smažený maniok :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Mandioca frita - smažený maniok
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !