50 g kostkového cukru
| 400 g polohrubé mouky
| 1 balení sušeného droždí
| 175 g cukru
| 2 vejce
| 100 g mandlových lupínků
| 1 špetka soli
| 100 ml mléka
| 150 g másla
Postup přípravy receptu Mandlová buchta:
V míse smícháme mouku a sušené droždí. Přimícháme 100 g cukru, sůl, mléko a 75 g tekutého másla. Vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté je dáme na teplé místo na 1/2 hod. kynout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále plát a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení. Utvoříme zvýšené okraje koláče. Zbývající drcený cukr smícháme s mandlovými lupínky a koláč znovu posypeme. Rozpustíme 75 g másla a koláč stejnoměrně pokapeme. Pečeme asi 1/2 hodiny.
Fotky receptu Mandlová buchta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!