Použité suroviny receptu Mandlové bábovičky se švestkovou omáčkou:
omáčka:
| 500 g švestek
| 1 zralý pomeranč
| 50 g cukru
| 150 ml sherry
| bábovičky:
| 80 g bílé čokolády
| 3 vejce
| 30 g másla
| 30 g cukru
| 3 cl pomerančového likéru
| 70 g mletých mandlí
| 30 g hladké mouky
| 1/2 lžičky kypřícího prášku
| 50 g mandlových lupínků
Postup přípravy receptu Mandlové bábovičky se švestkovou omáčkou:
1. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Ostrouháme kůru z pomeranče a vymačkáme štávu. Švestky s cukrem, sherry, pomerančovou kůrou a šťávou dusíme asi 10 minut. Propasírujeme přes síto. Omáčku necháme krátce vychladnout.
2. Troubu vyhřejeme na 175 °C. Čokoládu nasekanou nahrubo dáme do nerezové misky a v horké vodní lázni rozpustíme. Vejce velmi opatrně oddělíme. Máslo s cukrem a s pomerančovým likérem utřeme do pěny a postupně vmícháme žloutky.
3. Mouku smícháme s kypřícím práškem a mletými mandlemi a vmícháme do žloutkového krému. 4 formičky na bábovičky nebo 4 stejně hrnky důkladně vymastíme a vysypeme 2/3 mandlových lupínků. Pak v nerezové nádobě ušleháme pevný sníh.
4. Sníh zapracujeme do těsta a naplníme jím formičky. Povrch posypeme zbylými mandlovými lupínky. Bábovičky pečeme zhruba 30 minut na střední příčce trouby. Vyklopíme z formičky a podáváme horké, polité omáčkou, případně s mandlemi a švestkami.
Fotky receptu Mandlové bábovičky se švestkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!