Postup přípravy receptu Mandlové sušenky Cantuccini:
1. Mandle nasekáme nahrubo, mouku nasypeme na vál, přisypeme cukr, kypřící prášek do pečiva a špetku soli, promícháme.
2. Ve směsi vytvoříme důlek, do kterého rozbijeme vejce a všechny ingredience spolu propracujeme, přidáme mandle a zapracujeme.
Z těsta vytvarujeme válečky o průměru cca 3 cm a poklademe je v rozestupech na plech vyložený pečicím papírem.
3. V troubě předehřáté na 180°C je pečeme 20 minut.
Poté je vyjmeme z trouby a okamžitě našikmo nakrájíme na plátky široké 2 cm.
Nakrájené Cantuccini ještě 15 minut sušíme v troubě při 180°C, necháme vychladnout a podáváme.
4. Tyto sušenky se při podávání máčejí do dezertního toskánského vína Vin Santo, ale můžeme použít jakékoliv jiné dezertní víno, například Tokajské.