Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.05. 2021
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Mandlový koláč s vanilkovou náplní

fotka Mandlový koláč s vanilkovou náplní
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Mandlový koláč s vanilkovou náplní:

400 g jemně mleté pšenice (hladké mouky)  | 100 g hladké špaldové mouky  | 1 balení sušeného droždí  | 75 g medu  | 1 špetka mořské soli  | 1 vejce  | asi 250 ml vlažného mléka  | 100 g rozpuštěného vychladlého másla nebo margarínu  | 100-125 g medu  | 200 g loupaných strouhaných mandlí  | 2 lžíce jemné mleté pšenice  | 2 balení pudinkového prášku s vanilkovou příchutí  | 75 g cukru  | 750 ml mléka  | 250 ml sladké smetany

Postup přípravy receptu Mandlový koláč s vanilkovou náplní:

Těsto: 400 g jemně mleté pšenice nasypeme do mísy, přidáme 100 g jemně mleté špaldy a důkladně promícháme. Přidáme 1 balíček sušeného droždí, 75 g medu, špetku mořské soli, 1 vejce, asi 250 ml vlažného mléka a 100 g rozpušteného vychladlého másla nebo margarínu. Všechny přísady zpracujeme elektrickým ručním hnětačem, nejprve krátce při nejnižší rychlosti, pak důkladně při nejvyšší /asi 5 min/. Zakryté těsto necháme kynout tak dlouho, dokud výrazně nezvětší svůj objem. Povrch koláče: 100-125 g másla zahříváme za stálého míchání se 100-125 g medu, se 200 g loupaných struhaných mandlí a 2 vrchovatými lžícemi jemné mleté pšenice. Necháme přejít varem, odstavíme z ohně a za občasného promíchání necháme zchladnout. Vykynuté těsto ješte jednou prohněteme na vále, rozválíme na plechu vymazaném tukem a několikrát propíchneme vidličkou. Na otevřenou stranu plechu podložíme několikrát podložený alobal jako "stěnu". Na těsto rovnoměrně naneseme mandlovou směs a koláč opět necháme kynout v teple. Náplň: ze 2 balíčků pudingového prášku s vanilkovou příchutí, 75 g cukru a 750 ml mléka uvaříme puding podle návodu na obalu. Mléka však použijeme v ingrediencích uvedené množství. Za občasného promíchání necháme puding vychladnout. 250 ml sladké smetany šleháme 1/2 minuty, pak opatrně přisypeme 1 balíček stužovače šlehačky a smetanu ušleháme dotuha. Do šlehačky opatrně přimícháme vychladlý puding, vychladlý koláč nakrájíme na čtvrtky, které překrojíme napůl a naplníme krémem.


Fotky receptu Mandlový koláč s vanilkovou náplní:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Mandlový koláč s vanilkovou náplní
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !