Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Blíženci - roční horoskop na rok 2025Blíženci - roční horoskop na rok 2025 Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 31.05. 2025
Dnes má svátek Kamila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Maninská klobása

fotka Maninská klobása
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Maninská klobása:

3 kg bůčku  | 60 g dusitanové solící směsi (praganda)  | 5 g bílého pepře  | 5 g sladké papriky  | 5 g pálivé papriky  | 4 g drceného kmínu  | 2 g muškátového oříšku  | 5 stroužků česneku  | 4 dcl vody  |  sdíraná vepřová střívka

Postup přípravy receptu Maninská klobása:

Bůček pomeleme na desce 10-12mm, přidáme prolisovaný česnek a postupně vmícháme vodu, v které jsme rozpustili solící směs a koření. Voda se musí do masa dokonale zapracovat, maso nesmí zůstat mokré, ale musí vzniknout pojivá soudržná hmota. Dílo pak necháme 2 dny v chladu uležet.

Střeva nabíjíme středně, klobásy buď přetáčíme, nebo párujeme zhruba po 25 cm. Zavěšené na hůlkách vložíme do vyhřáté udírny a udíme tvrdým dřevem (švestka, buk, třešeň), nejprve při vyšší teplotě 85-90 stupňů C, aby klobásy rychle oschly. Potom snížíme na 60-70 stupňů a udíme 8-10 hodin do červena.

Vyuzené povaříme asi 35-45 min. (podle tloušťky) při 75 stupních C. Pak znovu zavěsíme do udírny a při 60 stupních C ještě dvě hodiny doudíme. Zavěšené necháme v chladné, větrané, místnosti vychladnout.


Fotky receptu Maninská klobása:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Maninská klobása
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !