Postup přípravy receptu Marcipánové mramorové řezy:
Čokoládu nastrouháme na jemno a rozpustíme s máslem v horké vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády vmícháme vanilkové cukry a cukr krupici. Ze dvou vajec si oddělíme bílky (žloutky se použijí jinde), které společně s ještě jedním celým vejcem ušleháme . Ušlehaná vejce přidáme ke hmotě z másla a cukru a asi 2 minuty mícháme do hustého krému. Smícháme si mouku, kakao, sůl, prášek do pečiva a vše zlehka promícháme. 2/3 těsta dáme do pečící formy, která je vyložena pečícím papírem a rozetřeme dohladka. Marcipánovou hmotu rozmělníme v mixéru, po té smícháme s čerstvým sýrem typu Mascarpone (Mascarpone nahrazuji plnotučným tvarohem, který zahustím 5 lžícemi moučkového cukru), zbylým cukrem a vejcem. Hmotu rozetřeme na těsto, Zbylé čokoládové těsto po lžičkách dáváme na marcipánovou hmotu a pomocí špejlí jemně vmícháme do těsta tak, aby "mramorovala". Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 60 minut, dokud povrch neztvrdne a strany se trošku neoddělí od formy. Necháme v troubě vychladnout a pak krájíme na kostky.