Použité suroviny receptu Marcipánový krém s višněmi:
200 ml štávy z višnového kompotu
| 1-2 lžíce cukru
| 100 ml červeného vína
| 250 g měkkého tvarohu
| půl sáčku práškové želatiny(asi po 17g)
| 1 ks vanilkový cukr
| 1 lžíce mletého máku
| 75 g marcipánu
| 100 ml smetany ke šlehání
| 300 g kompotovaných višní
| několik višní na ozdobu
Postup přípravy receptu Marcipánový krém s višněmi:
V kastrůlku smícháme štávu z kompotu, víno, cukr a želatinu. Tvaroh s vanilk.cukrem, mákem a kostičkami marcipánu promícháme. Nakonec zlehka zapravíme ušlehanou smetanu. Když želatina nabobtná(asi po 30 minutách), směs zahřejeme. Mícháme ji, dokud se želatina nerozpustí. Poté kastrůlek odstavíme a přidáme vypeckované višně. Do skleniček střídavě vrstvíme směs a krém. Marcipánový krém necháme zatuhnout a dozdobíme.
Fotky receptu Marcipánový krém s višněmi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!