Použité suroviny receptu Marcipánový nákyp s meruňkami:
4 brambory
| 250 g marcipánové hmoty
| 8 meruněk
| 4 vejce
| 1 lžíce pomeranč.kůry
| 1/8 l sladké smetany
| 4 lžíce medu
Postup přípravy receptu Marcipánový nákyp s meruňkami:
Brambory uvaříme doměkka, oloupeme je a zpracujeme na kaši. Uhněteme je spolu s marcipánovou hmotou na těsto. Kulatou formu na pečení naplníme marcipánovým těstem. Uvařené meruňky oloupeme a rozdělíme na poloviny. Rozložíme je řeznou plochou na těsto. Vejce, kůru z omytého a usušeného pomeranče, smetanu a med společně ušleháme a rozprostřeme na povrch nákypu. Pečeme 40 minut v troubě při 180°C. Pokud nemáme čerstvé meruňky, můžeme použít kompotované. Před položením na nákyp je scedíme a necháme dobře okapat. Dávku medu snížíme na polovinu.
Fotky receptu Marcipánový nákyp s meruňkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!