Postup přípravy receptu Margotková roláda:
Vyšleháme 3 vejce s cukrem a troškou rumu, opatrně vmícháme 3 lžíce mouky a přidáme kypřící prášek do pečiva. Jogurt smícháme s 1 velkou, najemno nastrouhanou Margotkou a přidáme do piškotu. Pečící papír posypeme ořechy a nalijeme na něj těsto, pečeme při 250°C dozlatova. Z 1/3 mléka uvaříme vanilkový pudink, přidáme vanilkový cukr, druhý jogurt a 1 velkou najemnou nastrouhanou Margotku, popř. dle chuti osladíme. Piškot namažeme náplní, ale ne moc navysoko, aby šla dobře zatočit. Posypeme ještě 1 malou nastrouhanou Margotkou a moučkovým cukrem. Opatrně stočíme roládu s pomocí pečícího papíru. Roládu dáme na 20 min. do ledničky.