Vložil: | admin |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mariánská telecí pečínka:
1 kg telecí kýta nebo plec
| 1 ks malý celer
| 300 g rajče
| 1 lžíce hladká mouka
| 1 lžíce sádlo
| sůl, pepř
| cukr podle chuti
Postup přípravy receptu Mariánská telecí pečínka:
Omyté telecí maso v celku položíme na pekáč, osolíme, opepříme a obložíme očištěným na nudličky nakrájeným celerem. Mírně podlijeme vodou a ve středně horké troubě upečeme doměkka. Během pečení průběžně podléváme vodou a před dopečením přidáme na kousky nakrájená rajčata. Upečené maso vyjmeme a naporcujeme, vypečenou šťávu s celerem a rajčaty promícháme s cukrem a sádlem, zaprášíme moukou a povaříme. I se zeleninou přidáme k porcím masa. Mariánská telecí pečínka nám bude chutnat s bramborovou kaší nebo rýží.
Fotky receptu Mariánská telecí pečínka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!