Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Marinovaná krůtí prsa:
2/3 hrnku košer (krystalové) soli
| 1/2 hrnku medu
| 10 nových koření, rozdrcených
| 1/4 hrnku oloupaného a nastrouhaného zázvoru
| 4 stroužky česneku, rozdrcené, nikoli utřené
| 4 hřebíčky, vcelku
| 2 bobkové listy
| 1 tyčka skořicové kůry
| 2,25 - 2,75 kg krůtích prsou
| 1 lžíce rozpuštěného másla
Postup přípravy receptu Marinovaná krůtí prsa:
Ve velkém hrnci rozpusťte sůl ve dvou hrncích horké vody. Přidejte zbytek ingrediencí krom krůty a másla, dobře rozmíchejte. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Krůtí prsa opláchněte studenou vodou, osušte a dejte do marinády. Přidejte asi 6 hrnků ledu v kostkách, doplňte vodou aby maso bylo potopeno. Ještě jednou opatrně promíchejte. Dejte do chladna, pokud možno do lednice, na 12 hodin či přes noc.
Vyndejte maso z marinády, maso osušte nejlépe papírovými ručníky. Marinádu vylejte.
Kůži pomažte rozpuštěným máslem a grilujte na nepřímém ohni, (to znamená že oheň by měl hořet stranou a vše se dělá pod poklopem).
Až vnitřní teplota masa dostoupí 77°C (170°F) je maso hotovo. Nechte ještě 15 minut odpočinout, pak krájejte na tenké plátky a servírujte.
Fotky receptu Marinovaná krůtí prsa:
Fotky vložil: BADAČA