600 g srnčí kýty (hřbetu)
| 1 cibule
| 100 g kořenové zeleniny
| dle chuti: celý pepř
| dle chuti: nové koření
| dle chuti: kousek bobkového listu
| 3 lžíce oleje
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 dl smetany
| marináda:
| 1 rozdrcený hřebíček
| 2 dl červeného vína
Postup přípravy receptu Marinovaná srnčí kýta:
Očištěnou a odblaněnou kýtu (hřbet) potřeme marinádou a necháme 24 hodin v chladu odležet. Uprostřed této doby maso obrátíme. Potom maso vyjmeme, otřeme a osolíme. Na rozehřátém oleji je po všech stranách opečeme. Přidáme očištěnou nakrájenou zeleninu a cibuli, koření podlijeme marinádou a dle potřeby vodou nebo vývarem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Při pečení maso přeléváme šťávou a vývarem. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme po částečném vychladnutí na porce. Do šťávy zavaříme smetanu rozmíchanou s moukou, dobře povaříme a prolisujeme. Podáváme s houskovým knedlíkem a kompotem.
Fotky receptu Marinovaná srnčí kýta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!